En gjeng med meglere står ute og prater sammen

Ung og fremadstormende

EMVs traineeprogram

Gjennom trainee-programmet til Eiendomsmegler Vest får megler-studentene de beste forutsetningene for å lykkes.
Siden 2016 har Eiendomsmegler Vest tatt inn nærmere 50 studenter til trainee-programmet, Stjerneskudd. Årlig tar de inn mellom fem og ti studenter.

– Vi har ambisjoner om å ha Vestlandets beste trainee-program. Når vi har stillingsutlysning på høsten, får vi opptil 70 søkere på fem trainee-stillinger. Det er et trangt nåløye å komme gjennom, for vi skal ha de beste, sier Martin Nikolai Nielsen, driftsdirektør i Eiendomsmegler Vest.

Programmet varer i tre år og mange blir fast ansatt i god tid før de er ferdig med studiene. Disse meglertalentene tør nemlig ikke Eiendomsmegler Vest å gi slipp på.

– Studentene skal være klare for å hente inn oppdrag og selge bolig når de er ferdig utdannet. Hos oss får de praktisk opplæring, god faglig kunnskap og trening på salg, slik at de behersker den krevende situasjonen det er å være helt fersk megler i tøff konkurranse med andre, forklarer Martin, som hadde ansvar for etableringen av programmet i 2016.

Eiendomsmegler Vest vektlegger studenter som har en sult, indre drive, og som skaper god kjemi med folk. 

– Vi ser etter positive bidragsytere til arbeidsmiljøet vårt, i tillegg til at de skal løse arbeidsoppgavene på en god måte. Det er viktig at de er gode på salg, men like viktig at de er lagspillere og bygger nettverk internt. Målet er at de skal være toppmeglere i Eiendomsmegler Vest, sier Martin.

Fra trainee til supermegler

En av trainee-studentene som har gjort kometkarriere i Eiendomsmegler Vest, er Maria Valentinsen Løken. Hun var trainee fra 2017 til 2019, og i 2020 ble hun kåret til «årets fullmektig». Den tittelen fikk hun fordi hun hadde høyest inntjening av alle fullmektiger det året.

– Alle eiendomsmeglere kan skrive salgsoppgave, stille på visning og holde en budrunde. På langt nær like mange klarer å forstå hva kunden trenger og ønsker, tilpasse en salgsstrategi deretter og rådgi ut ifra hva som passer for hver enkelt. Jeg selger ikke en tjeneste, jeg selger tillit. Det mener jeg skiller en god eiendomsmegler fra den beste eiendomsmegleren, sier Maria, som er eiendomsmegler på Nesttun-kontoret.

I 2021 solgte hun over 50 boliger på Nesttun, som er et av Bergens dyreste boligområder. På kort tid har hun opparbeidet seg en solid liste med fornøyde og returnerende kunder, som anbefaler henne videre til venner og bekjente som skal selge.

– En god grunn til å begynne her, er tilliten du blir gitt som fersk i Eiendomsmegler Vest (EMV). I de fleste andre foretak blir du som trainee satt som backoffice, i tillegg til å megle det første året. I EMV gjør de deg klar til å stå på egne ben etter endte studier, forteller Maria.

– Et godt miljø å trives i

Karoline Smistad er trainee ved Bergen Sentrum-kontoret, og opplever arbeidshverdagen som veldig variert.

– Jeg innhenter dokumenter, skriver salgsoppgaver, holder overtakelser og visninger samt bistår megler med ulike arbeidsoppgaver. For meg er «learning by doing» den beste måten å lære på, sier Karoline.

Høsten 2019 begynte hun å studere megling, og går ut som eiendomsmeglerfullmektig sommeren 2022. Det var på en bransjekveld hun ble klar over ordningen og ble motivert til å søke.

– Jeg har blitt tatt utrolig godt imot. Eiendomsmegler Vest har ikke bare et godt miljø å lykkes i, de har også et godt miljø å trives i. Det er mye sosialt som skjer hele tiden som «Klubb EMV», premieringsturer og kick-off hvert år, forteller hun.

Holdt privatvisning under budrunde

Jeanett Kallekleiv ble trainee januar 2021 hos Eiendomsmegler Vest Os, og er ferdig på skolen sommeren 2023.

– Som osing og eiendomsmeglerstudent falt det meg naturlig å søke jobb hos markedslederen i området jeg ønsker å jobbe i når jeg er ferdig med studiene. Tanken på å jobbe med mennesker på det nivået som eiendomsmeglere gjør, hvor de får tillit til å bistå med å selge noe så verdifullt og personlig som deres hjem, gir meg sommerfugler i magen, forklarer Jeanett.

Som trainee må du være forberedt på å snu deg om på kort varsel. Det har Jeanett allerede fått erfare.

 – Det mest spesielle jeg har opplevd som trainee, må være den gangen jeg ble sendt ut for å holde en privatvisning midt i en budrunde. Det var 17 minutter igjen av budfristen da vi kom til boligen, og vedkommende endte som kjøper, forteller Jeanett.

Fakta:
Stjerneskudd, trainee-programmet til Eiendomsmegler Vest

  • 3-årig program
  • Krav: Du studerer eiendomsmegling og gjennomfører utdanningen
  • Arbeidet som trainee er lønnet
  • Som trainee gjør du alt som en megler gjør, bortsett fra å holde budrunder, signere egne kunder, bevitne signatur av dokumenter, lage e-takster og rådgi kundene. Det er meglernes ansvar.
  • Du jobber tett på megler, deltar på befaringer og visinger, og lærer mye innen saksbehandling.

Vi hjelper deg

Kontakt oss

telefon

915 05560

Åpent mandag til fredag 08:30 - 16:00.

søk og hus

Våre kontor

Vi har 27 kontor på Vestlandet, finn ditt lokale kontor.

Snakke-bobler

Skriv til oss

Har du spørsmål så hjelper vi deg gjerne!