Overføring av penger ved boligkjøp

Det begynner å nærme seg innflytting, men først må kjøpesummen betales inn til meglerforetakets klientkonto. Dette hjelper oppgjørsavdelingen hos Eiendomsmegler Vest deg med.

Oppgjørsavdelingen sjekker at papirer blir utfylt, at de riktige stemplene er på plass og at pengene kommer når de skal. De skal sørge for at skjøtet tinglyses og at alle lån blir innfridd. Det skal ikke være noen heftelser på boligen når du overtar.

Alt du trenger å gjøre er å sørge for at kjøpesummen overføres innen overtakelsesdato. Ofte gjøres denne overføringen av banken din som har gitt deg lån. Oppgjørsavdelingen følger opp med banken din og sjekker at pengene kommer når de skal. Når flyttebilen står klar utenfor det nye hjemmet ditt skal du være trygg på at pengene er på plass og nøkler kan utleveres. Oppgjørsavdelingen sender ut en bekreftelse, ofte på SMS, om  at pengene er mottatt og du som kjøper kan overta din nye bolig.

Oppgjørsavdelingen er ansvarlig for:

  • Sørger for trygg overføring av penger mellom kjøper og selger, og garantier akkurat i eierskifteperioden.
  • Sørger for at boligen er fri for heftelser - lån er innfridd, at kommunale utgifter, fellesutgifter, husleie er betalt, og eventuell andre heftelser er slettet, som boretter etc.
  • Tinglysing av nytt eierforhold

Ofte stilte spørsmål om oppgjøret

Dokumentavgiften er en avgift du må betale staten ved tinglysing av dokument som overfører hjemmel til fast eiendom. Dokumentavgiften er på 2,5% av eiendommens salgsverdi på tinglysingstidspunktet. Det er ingen dokumentavgift på borettslag og kun 2,5% avgift av tomteverdi ved kjøp av nybygg.

Tinglysning er en form for rettsvern for rettigheter i fast eiendom. Alle dokumenter som går ut på å stifte, forandre, overdra, anerkjenne eller oppheve en rettighet i fast eiendom kan tinglyses. Opplysningene registreres i Grunnboken.

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost