Hopp til hovedinnholdet
miljobilde-25-bergen-1040x350

Vestlandets best meglere

De fleste leiligheter i Bergen selges etter første visning

Det er stor interesse for innflytningsklare leiligheter i Bergen sentrum, spesielt på boliger over 80 kvadratmeter.

– Det er fortsatt høy aktivitet i boligmarkedet i Bergen. Omsetningshastigheten i mai er under 20 dager. Nesten dobbelt så mange boliger går over prisantydning, sier Veslemøy Tvedt Fredriksen, administrerende direktør i Eiendomsmegler Vest.

I fjor lå omsetningstiden i Region Bergen på 47 dager, mens den i år ligger på 18 dager. 61 prosent av boligene selges til over prisantydning, mens i fjor lå den på 36 prosent, viser tall fra Eiendomsverdi.no.

– Vi forventer et rush av leiligheter til sommeren også. Nå kommer studentene, påpeker Veslemøy.

miljobilde-27-200x200

Vestlandets beste Meglere

Finn din lokalkjente megler

Våre meglere kjenner Vestlandet og hjelper deg gjerne med salg av din bolig. Ta kontakt med en megler i ditt området for en uforpliktende prat.

Treroms er mest populært

– Folk strekker seg langt for å få tak i innflytningsklare leiligheter. Vi ser også at oppussingsobjekter har blitt mer populære siden innflytningsklare leiligheter ofte går over prisantydning, sier Thomas Moldestad Olsen, salgsleder og megler i Eiendomsmegler Vest Bergen sentrum.

En forklaring kan være at bankene ikke låner ut penger til oppussing, som gjør at det er enklere å få lån til en innflyttingsklar leilighet.

– Større leiligheter i sentrum på 80 kvadratmeter pluss er mest populært. Det er stor forskjell på etterspørselen på toroms- og treromsleilighet. Har du tre rom og god størrelse, konkurrerer du i et pengesterkt marked, forklarer Thomas.

I mai ble det solgt 265 leiligheter i Bergen sentrum, ifølge Eiendomsverdi.

miljobilde-26-200x200

Vestlandets best meglere

Skal du selge bolig?

  • Lokale meglere som kjenner ditt område
  • Vi tilpasser salgspakken etter dine behov
  • Digital markedsføring spesialisert for Vestlandet.

Det meste går over prisantydning

For to uker siden solgte han en leilighet på 71 kvadratmeter på Nordnes til 4.950.000 kroner, 800.000 kroner over prisantydning. Det var 13 på visning og fire budgivere.

– Når det gjelder store leiligheter går mye på eller over prisantydning, og det meste er solgt etter første visning. I mai gikk 68 prosent av leiligheter mellom 70 og 100 kvadratmeter til over prisantydning, forteller Thomas.

Salgslederen opplever at folk følger bedre med på kvadratmeterprisen enn tidligere. Sentrumsprisen på leiligheter ligger i snitt på 63.000 kroner for kvadratmeteren.

– Kjøperne er mer prisbevisste og går på mange visninger om dagen. I forrige uke ble det lagt ut 69 leiligheter og solgt 80 i området Bergen sentrum, Sandviken og Laksevåg. Fortsetter den trenden, vil vi mangle leiligheter fremover, sier Thomas og legger til:

– Det er heldigvis mange som planlegger å selge fremover og juni ser lovende ut. Det er en god mengde leiligheter som skal ut på markedet.

VI HJELPER DEG

Kontakt oss

søk og hus

Våre kontor

Vi har 27 kontor på Vestlandet, finn ditt lokale kontor.

Finn kontor
Snakke-bobler

Skriv til oss

Har du spørsmål så hjelper vi deg gjerne!

Send e-post
telefon

915 05560

Åpent mandag til fredag 08.30–16.00

Ring