Hopp til hovedinnholdet
miljobilde-11-1040x350

Tips og råd

Det må se ut som et hjem, ikke et showroom

Skal du selge boligen din i høst? Her er Eiendomsmegler Vest Sandnes sine beste tips til forberedelser før fotografering og visning.

For ti år siden krydde det av minimalistiske hjem i boligannonsene, der sitrusfrukter og chili dukket opp på de merkeligste steder. Dagens boligpresentasjoner har beveget seg bort fra eksperimentelle scener som malplasserte frukter og uoppredde senger.

– I dag er det viktigere at det ser rent, ryddig og innbydende ut. Boligen skal være nok møblert til at kjøperne kan visualisere at «her kan jeg bo». Det må se ut som et hjem og ikke et showroom, sier Thomas Skjæveland, salgsleder og eiendomsmegler i Eiendomsmegler Vest Sandnes. 

Thomas startet sin salgskarriere som møbelselger i Bolia for 15 år siden. Interiørinteressen har han hatt stor glede av i jobben som eiendomsmegler de siste ti årene. 

– Fortsatt må alle personlige eiendeler ryddes bort. Sengetøyet bør være så nøytralt som mulig. For å unngå at det blir for sterilt og fargeløst, brukes det mer friske blomster, planter og strå, forteller Thomas. 

Hygge er viktig, spesielt på høsten når det begynner å bli kaldt og mørkt ute. Det lønner seg å legge litt energi i presentasjonen: 

– Sett frem stearinlys og fyr i peisen for å gjøre det hjemmekoselig. Det er svært mange som bestemmer seg for å komme på visning etter å ha sett boligannonsen, som igjen viser betydningen av en god presentasjon.


Usynlige grenser gir store prisforskjeller

Sandnes-kontoret består av fire allsidige meglere, som dekker et stort salgsområde: Sandnes, Sola, Stavanger, Klepp, Gjesdal, og Ålgård. 

– Sandnes kan være et utfordrende marked å prise eiendommer i, siden de usynlige grensene kan gi en merkbar prisforskjell. Velger du en lokalkjent megler, er det større sjanse for å få rett pris fra første stund, sier Thomas. 

I Sandnes koster en enebolig mellom 3,5 til 7 millioner kroner. 

– Vi går nøye til verks når vi vurderer pris og ser på beliggenhet, standard og lignende salgsobjekter. Vi sparrer med våre kolleger. Det er ikke lurt å sette drømmeprisen som prisantydning, advarer kollega Tine Elena Rommetvedt. 

miljobilde-26-200x200

Skal du selge bolig?

Hos oss får du er uforpliktende verdivurdering av din bolig hvor vi finner ut hva boligen din er verdt i dagens boligmarked.

Solgt etter første visning

Stadig flere eiendommer selges til over prisantydning. Har boligen rett beliggenhet, er kjøperne ofte villige til å betale litt ekstra.  

– Markedet er veldig bra og er på sitt beste siden 2013. Prisene har steget jevnt de siste årene, og bare siden i fjor har antall eiendommer som selges til over prisantydning har økt fra 17 til 42 prosent, forteller Thomas. 

Tall fra Eiendomsverdi viser at det tar 48 dager å selge en bolig i Sandnes. I fjor tok det 83 dager. 

– Nå for tiden selges det meste etter første visning, sier Thomas. 

Meglerne har inntrykk av at det er familieboliger som er mest populært for tiden, spesielt på Sandve og i Kleivane. 

– I år har det hittil blitt solgt 1220 boliger i Sandnes. Selv om det selges mest leiligheter, har det vært en økning i salg av eneboliger siden i fjor, forteller Tine Elena.

Hvorfor velge oss

Vi gir deg litt mer

stjerne

5-stjerners oppfølging

Vi gir deg 5-stjerners oppfølging gjennom hele reisen, både ved kjøp og salg av bolig. 

Les hvordan
ikon megler

Lokalkjente meglere

Her finner du engasjerte og dyktige meglere som kjenner bolig- og fritidsmarkedet der du bor.

Finn megler
mobil med hus

Fremtidens boligannonsering

En presis og effektiv måte for digital markedsføring av din bolig. 

Les om Zoom

vi hjelper deg

Kontakt oss

telefon

915 05560

Åpent mandag til fredag 08.30–16.00

Ring
søk og hus

Våre kontor

Vi har 27 kontor på Vestlandet, finn ditt lokale kontor.

Finn kontor
Snakke-bobler

Skriv til oss

Har du spørsmål så hjelper vi deg gjerne!

Send e-post