Tips og råd

Derfor bør du ha boligselgerforsikring i Odda

Det gjøres flere boligsalg uten boligselgerforsikring i Odda. Denne trenden ønsker eiendomsmegler Hege Lund Madtsen å endre.
Bebyggelsen i Odda består hovedsakelig av eldre boliger og få nybygg. Eiendomsmegler Hege Lund Madtsen har spesialisert seg på boligsalg i Odda og erfarer at det gjøres flere boligsalg uten boligselgerforsikring i byen.

– Å ha boligselgerforsikring er veldig viktig. Du vet aldri om det kan være skjulte feil og mangler. Finner kjøperen noe som er feil med boligen, er det kjedelig å få klagen sendt direkte til deg, når reklamasjonen kunne gått til forsikringsselskapet, påpeker eiendomsmegleren Hege Lund Madtsen

Boligselgerforsikringen gjelder i fem år, og prisen avhenger om du selger en leilighet i et borettslag, seksjonert eiendom, enebolig eller tomt.

– En bolig er gjerne det dyreste folk investerer i, og forsikringen er rimelig i forhold til risikoen. Nytt fra i år er at boligen ikke lenger selges «som den er». Det er dermed enda større grunn til å tegne forsikring, råder megleren.

Har besøkt hvert tredje hjem i Odda

Siden 2015 har Hege vært aktiv megler i Odda. Hun har solgt over 200 boliger i kommunen, i tillegg til fritidsboliger.

– Jeg har nok vært innom hvert tredje hjem i Odda. Er det noen som kjenner markedet, er det meg. Jeg har blitt godt kjent med de som bor i Odda og blitt en del av lokalmiljøet, forteller hun.

Mens Hege har vært i morspermisjon det siste året, har søster og kollega Trude Lund Madtsen steppet inn og blitt godt kjent i markedet.

– Rett markedsføring er helt avgjørende for et godt boligsalg i Odda. Et boligsalg kan ta lang tid dersom prosessen før markedsføring ikke gjøres riktig. Treffer du på prisen, har du et godt marked i Odda. Rett prissetting gir både interesse og bud, påpeker Trude.

Det er for tiden et godt boligmarked i Odda. I løpet av to år har omsetningshastigheten gått ned fra 72 til 21 dager. Hege er ukentlig i kontakt med selgere og interessenter i Odda, og vet til enhver tid hva folk er på jakt etter.

– Det er lurt å ta tidlig kontakt med megler når du skal selge bolig, slik at vi får gjort nødvendige forberedelser før fotografering og visning. Timingen har mye å si, råder Hege, som samarbeider tett med Sparebanken Vest i Odda.

Våre lokale meglere

Skal du selge bolig?

Hege hjelper deg gjerne med både kjøp og salg av bolig! Ta kontakt for en hyggelig prat.


Større marked ved å bruke eiendomsmegler

Privatsalg av boliger er ikke uvanlig i Odda, men stadig flere velger å bruke eiendomsmegler.

– I de fleste tilfeller får du bedre pris ved å bruke megler. Budene kommer ikke av seg selv og må jobbes aktivt med. Hvis noen privat ønsker å gi deg fire millioner kroner for huset ditt, skal du ikke se bort ifra at flere vil gjøre det samme, sier Trude.

Gode bilder betyr mye for å trekke visningsdeltakere og til det kreves et godt forarbeid.

– Vi når lenger ut med vår markedsføring og presentasjon av boligen. Her er vi gode! Vi har hatt visninger der det dukker opp visningsdeltagere som egentlig ikke er på boligjakt, men de kom fordi annonsen og boligen hadde truffet dem rett i hjertet, forteller Hege.

Nylig solgte de bolig til en familie som var midt i oppussingen av eget hus, og som ikke hadde planlagt å flytte.

– Hadde boligsalget skjedd privat, er det ikke sikkert at kjøperne hadde fått det med seg det, forteller Hege.

Hvorfor velge oss

Vi gir deg litt mer

stjerne

5-stjerners oppfølging

Vi gir deg 5-stjerners oppfølging gjennom hele reisen, både ved kjøp og salg av bolig. 

ikon megler

Lokalkjente meglere

Her finner du engasjerte og dyktige meglere som kjenner bolig- og fritidsmarkedet der du bor.

mobil med hus

Fremtidens boligannonsering

En presis og effektiv måte for digital markedsføring av din bolig. 

vi hjelper deg

Kontakt oss

telefon

915 05560

Åpent mandag til fredag 08:30 - 16:00.

søk og hus

Våre kontor

Vi har 26 kontor på Vestlandet, finn ditt lokale kontor.

Snakke-bobler

Skriv til oss

Har du spørsmål så hjelper vi deg gjerne!