Hopp til hovedinnholdet
miljobilde-5-1040x350

Når du skal selge bolig

Slik gjør du boligen din klar for visning

Små grep kan raskt føre til høyere salgssum. Her er meglernes beste visningstips til deg som skal selge bolig.

– Presentasjonen av boligen din er viktigere enn de fleste tror. Legg deg derfor i selen når du skal presentere boligen din, og sørg for å gjøre den så innbydende og tiltalende du kan. Det kan lønne seg, sier Daniel Løken, eiendomsmegler i Eiendomsmegler Vest Stavanger.

Han får støtte av Tonje Helvig, eiendomsmegler i Eiendomsmegler Vest Bergen sentrum. Hun råder folk som skal selge i dagens marked om å legge litt ekstra innsats i forberedelsene.

– Man kan ikke stole på tilfeldigheter når man skal selge bolig. En god presentasjon er helt avgjørende, og de fleste som ser på en annonse bestemmer seg innen kort tid om de ønsker å dra på visning.


Et vellykket salg starter med et godt førsteinntrykk

Helvig poengterer de beste salgene i dag er av boliger som skiller seg ut. Er det for eksempel to like leiligheter for salg i et borettslag, kan førsteinntrykket av boligen være avgjørende for hvilken av dem som oppnår best pris.

Hun anbefaler derfor boligstyling, enten utført av en profesjonell boligstylist eller i samråd med megler.

– Små ting som å investere noen tusenlapper til møbler og planter, kan gjøre store utslag. Stylingen fremhever de gode kvalitetene med boligen og kan bidra til at du trekker flere folk på visning, som igjen kan være avgjørende for hvor mange budgivere du får, sier Helvig.

Helvig foreslår at du sammen med megler går gjennom rom for rom og blir enige om hvilke møbler som bør fjernes og hva som må ordnes før fotografering og visning.

– Du kommer også langt med å rydde og vaske. Rydd bort så mye som mulig, både møbler og pynt. Sørg også for at det er nok lamper og lys. Fjern alt av løse gjenstander på badet, og legg på et sengeteppe på sengen. Kjøkkenbenken skal være ryddig og innbydende, og dekorer den gjerne med urter og friske grønnsaker, råder Helvig.

miljobilde-26-200x200

Vi hjelper deg med boligsalget

Finn din lokalkjente megler

Våre meglere kjenner Vestlandet og hjelper deg gjerne med salg av din bolig. Ta kontakt med en megler i ditt området for en uforpliktende prat.

«Her kan jeg bo»

Daniel Løken, som har sin base hos Eiendomsmegler Vest i Stavanger, minner om at potensielle boligkjøpere skal kunne se på din bolig som sitt nye hjem.

– Det er derfor viktig at du rydder bort personlige eiendeler. Om man kommer på visning i en bolig hvor familiebilder henger på veggene, vil visningsgjestene dine føle at de «kun er på besøk» og dermed være litt på tå hev. Ønsket er heller at kjøperne skal kunne føle seg komfortable og tenke «her kan jeg bo».


Små justeringer kan gjøre stor forskjell

Enkel oppussing som gjøres raskt og rimelig er det som ofte blir lagt godt merke til på visning.

– Et strøk med maling og enkel overflatebehandling gir et godt inntrykk for lite penger. Fullfør også påbegynte småjobber. Ser listene fine ut eller trenger de et lite strøk med maling? Har du småhull i veggen som bør sparkles og males? Se også over om løse ledninger må festes og stram opp slarkete dørhåndtak. Slike småting kan gjøre en utrolig stor forskjell på hvordan boligen din fremstår for potensielle kjøpere, sier Løken.

Han har merket seg at kjøpere er flinke til å sette seg inn i boligens tilstand før visning og stille fornuftige spørsmål.

– Vi oppfordrer kjøpere til å gjennomføre en grundig sjekk når de er på visning. Det er også positivt for den som skal selge, og gjør at slike oppussingstiltak ofte lønner seg for selger, sier han.


Velg riktig megler

Riktig markedsføring er av stor betydning for å nå potensielle kjøpere til din bolig. Skal du selge en leilighet eller en enebolig? Her må du tenke på hvem som er målgruppen din, og megleren din vil komme med råd om hvilken annonsering som er riktig for akkurat din bolig.

– Hver og en bolig er unik og krever en skreddersydd strategi for å oppnå best mulig pris, poengterer Helvig. Når man skal finne den gode eiendomsmegleren, kan det være gull verdt med en megler som er ekspert på akkurat ditt område.

– Du bør finne en eiendomsmegler som kjenner godt til lokalområdet der du skal selge, og gjerne en som har solgt flere eiendommer i det aktuelle området. Undersøk gjerne hvilke meglere som har gjort en god jobb i nabolaget. Om du har mulighet, er det smart å sjekke med selgerne om de var fornøyde med meglerens jobb, råder Daniel Løken.

– I Eiendomsmegler Vest har vi den lokale kunnskapen og kjenner den lokale kjøperen. Det er nettopp denne kunnskapen som kommer deg som selger til gode.
 

Eiendomsmeglerenes tips til en vellykket visning

  1. Kom tidlig i dialog med megler. Det kan lønne seg å tenke langsiktig. En megler gir gode råd om hvilke grep du bør ta før boligen din legges ut for salg
  2. Invester i et godt førsteinntrykk av boligen din. Ta nødvendige grep for å gjøre boligen din attraktiv i salgsmateriell og ta forberedelsene på alvor. Det kan være dette som blir avgjørende for hvor mange som kommer på visning på akkurat din bolig.
  3. Velg riktig annonsering for boligen din. Bruk megleren din som rådgiver for å velge riktig markedsføring for din bolig slik at du når ut til potensielle boligkjøpere
  4. Velg riktig megler. Finn en megler som er lokalkjent i området du skal selge i. En megler som kjenner markedet vil være best rustet til å gi deg best mulig pris for boligen din

Hvorfor velge oss

Vi gir deg litt mer

stjerne

5-stjerners oppfølging

Vi gir deg 5-stjerners oppfølging gjennom hele reisen, både ved kjøp og salg av bolig. 

Les hvordan
ikon megler

Lokalkjente meglere

Her finner du engasjerte og dyktige meglere som kjenner bolig- og fritidsmarkedet der du bor.

Finn megler
mobil med hus

Fremtidens boligannonsering

En presis og effektiv måte for digital markedsføring av din bolig. 

Les om Zoom

vi hjelper deg

Kontakt oss

telefon

915 05560

Åpent mandag til fredag 08.30–16.00

Ring
søk og hus

Våre kontor

Vi har 27 kontor på Vestlandet, finn ditt lokale kontor.

Finn kontor
Snakke-bobler

Skriv til oss

Har du spørsmål så hjelper vi deg gjerne!

Send e-post