Hopp til hovedinnholdet
miljobilde-8-1040x350

Nybygg

Best på nybygg på Vestlandet

Eiendomsmegler Vest Nybygg opererer på hele Vestlandet.

Nybygg-avdelingene i både Bergen og Rogaland merker at kjøpergruppen stadig blir yngre. 

– En spennende utvikling i 2021 er at flere yngre par med barn har begynt å kjøpe leiligheter. Nylig solgte jeg en leilighet på 124 kvadratmeter til 11 millioner kroner. Til den prisen kunne de fått et mye større hus, men det ønsket de ikke, forteller Nina Inman, salgsansvarlig og eiendomsmegler i Eiendomsmegler Vest Nybygg Rogaland.

Dette er også en økende trend i Bergensområdet.

– Vi selger oftere nye leiligheter til par som snart venter barn. På nybyggprosjekter slipper de budrunder og en fastpris er lettere å forholde seg til. Ofte tar det noen år før leiligheten står ferdig, som også gir dem bedre tid på å spare, sier Tina Elise Beisland, leder for Eiendomsmegler Vest Nybygg Bergen;

– I tillegg synes kjøperne synes det er kjekt å kunne påvirke hvordan leiligheten sin skal se ut.


Kjøper seg tid

Ofte tar det 2,5 år å vente på en prosjektert leilighet. Det er det mange kjøpere som er glade for.

– Over halvparten av kundene mine liker tidsperspektivet. Mange av kjøperne er i alderen 65 pluss, og er usikre på om de vil trives. Under byggeperioden kan de klargjøre og selge eneboligen sin, og forberede seg mentalt på sitt nye liv i leilighet, forklarer Inman.

Det er svært sjeldent at kjøpere angrer på å gå fra enebolig til leilighet, erfarer hun. På nybygg opplever hun et tettere kundeforhold enn ved salg av bruktbolig.

– Hver gang jeg kjører forbi et bygg jeg har vært med på å forme, får jeg en helt spesiell følelse. Jeg kjenner alle som bor i bygget. Vi får en helt annet relasjon til kunden når vi har kontakt med dem i 2,5 år, forteller Inman, som ofte blir invitert på både kaffe og kjøttkaker i den nye leiligheten.


Folk vil ha det lettvint

2021 var et vilt år i Rogaland. Da solgte Inman og kollega Cecilie Grimsrud over 200 boliger. I år har de forsterket teamet med eiendomsmegler Tine Elena Rommetvedt, og er rigget for flere store oppdrag.

– Vi opplever stor interesse rundt nybygg. Folk vil ha det nytt og lettvint, sier Inman.

Prosjektavdelingen i Sandnes håndterer salg av prosjekt og nybygg i hele Rogaland. De har stor suksess med leilighetsprosjektene «Sjøkanten Park» i Stavanger og «Ankeret» i Havneparken i Sandnes.

– Sjøkanten Park hadde salgsstart i april 2021. Her har vi solgt 80 av totalt 116 boliger. Ankeret hadde salgsstart i juni og 35 boliger av 70 er solgt, opplyser Inman.


Fra fire til seks meglere

I løpet av 2021 solgte nybyggavdelingen i Bergen 375 boliger, og stakk dermed av med prisen som «årets kontor» i Eiendomsmegler Vest. De siste årene har det vært spesielt travelt med mange store og små prosjekter i og rundt Bergen, og har sikret flere salgssuksesser.

– Selvaag sitt «Sandsli 360» selger som bare det i et tungt og konkurransepreget område. Vi har flere gode prosjekter for Bono Bolig, og en rekke andre aktører som vi samarbeider tett med, forteller Beisland.

I fjor vokste nybyggavdelingen i Bergen fra fire til seks ansatte, da de erfarne eiendomsmeglerne Andreas Tveit og Kristine Himle ble med på laget.


Sikret salgsrekord i Myrkdalen

Siden 2001 har Eiendomsmegler Vest vært med å utvikle og selge fritidsboligprosjekter på Myrkdalen Fjellandsby. Dette fritidsboligprosjektet er et av de største og kanskje mest vellykkede på Vestlandet i moderne tid.

Grunnet høy etterspørsel har Eiendomsmegler Vest styrket sin tilstedeværelse i hytteparadiset med en megler, som har fast kontorplass på Torget i Myrkdalen. 

– Vi er alltid tilgjengelige i Myrkdalen og kan hive oss rundt på kort varsel, lover Kristine Himle, prosjektmegler og jurist i Eiendomsmegler Vest, som bor på Voss.

I 2022 vil Myrkdalen Fjellandsby passere 1000 fritidsboliger i Myrkdalen.

– I fjor hadde vi salgsrekord i Myrkdalen, og vi har som mål å selge 100 enheter i året. For oss er det spesielt givende å være tett på utbygger som rådgivere, og kunne påvirke alt fra start frem til et godt sluttresultat, sier Beisland.


Selger en drøm

Nybygg-meglerne i Bergen og Rogaland synes det er ekstra gøy å selge et produkt som de selv har gitt innspill til.

– De rette prosjektene selger. Vi har vært veldig heldige og fått de rette prosjektene, men vi sier også nei til mye, påpeker Inman.

Eiendomsmeglerne på nybygg er med og påvirker alt fra tomt, valg av arkitekter, arkitektur, reklamebyrå og leveransebeskrivelse. De er tett på kunden og veileder utbygger, som ofte er travel, og som trenger noen til å planlegge prosjektene.

– Jeg synes det er lettere å selge noe som ikke er ferdig. Jeg selger en drøm og en visjon, og det er en helt annen måte å selge på. Oppgaven vår består 50 prosent av salg og 50 prosent av rådgivning, sier Beisland.

Hvorfor velge oss

Vi gir deg litt mer

stjerne

5-stjerners oppfølging

Vi gir deg 5-stjerners oppfølging gjennom hele reisen, både ved kjøp og salg av bolig. 

Les hvordan
ikon megler

Lokalkjente meglere

Her finner du engasjerte og dyktige meglere som kjenner bolig- og fritidsmarkedet der du bor.

Finn megler
mobil med hus

Fremtidens boligannonsering

En presis og effektiv måte for digital markedsføring av din bolig. 

Les om Zoom

vi hjelper deg

Kontakt oss

telefon

915 05560

Åpent mandag til fredag 08.30–16.00

Ring
søk og hus

Våre kontor

Vi har 27 kontor på Vestlandet, finn ditt lokale kontor.

Finn kontor
Snakke-bobler

Skriv til oss

Har du spørsmål så hjelper vi deg gjerne!

Send e-post