Hopp til hovedinnholdet
stue-redigert-1040x350

Tips og råd

Gjør hjemmet ditt visningsklart på budsjett

Det trenger ikke å være dyrt å få boligen presentabel. Hent inspirasjon fra naturen, lån møbler og interiørdetaljer, og vær bevisst i bruken av lamper og belysning.

– Hvorfor er det viktig å style boligen før salg?

– For å fremstå på best mulig måte, slik at du trekker flere folk på visning og får mest mulig penger for boligen. Når det ser rent, pent og forberedt ut, sier det også noe om personene som har eid boligen. Ditt uttrykk er andres inntrykk, sier Marita Ryland, daglig leder i Rylands Rom, som samarbeider med Eiendomsmegler Vest. 


Hun har lang erfaring som interiørveileder på hobbybasis, og har siden 2020 satset fullt på yrket sammen med ektemannen, Per Ryland. De vil at kunden skal kjøpe minst mulig, men at resultatet skal bli minst like flott og eksklusivt. 


Disse boligene trenger mest forberedelse

Det er spesielt rekkehus, leiligheter og boliger i usentrale strøk som er vanskelige for hvermannsen å klargjøre for salg. 

– Et sterilt rekkehus krever mer forarbeid enn en villa fra 30-tallet, fordi du må skille deg ut fra mange lignende konkurrenter. Tenk gjennom hva du synes er mest unikt med din bolig, og underbygg det for alt det er verdt, forklarer Marita. 

For det er akkurat det boligstylister gjør. De ser gullet som du ikke ser og fremhever det. Har du en nydelig utsikt? Ikke plasser store møbler eller tunge gardiner foran vinduet. Har du en nydelig uteplass? Legg energien din der og lag det skikkelig koselig, råder interiøreksperten:

– Det er mange som har kunnskap om interiør, men som velger for smått både inne og ute. I stedet for en liten orkidé i hvert hjørne, invester heller i to store og frodige planter på Ikea. Go big! Det gir et mye ryddigere inntrykk!

Slik skiller du deg ut

Du får mye igjen for de små detaljene, som sammen gjør et helhetsinntrykk. Det trenger ikke å være den mest fancy boligen, men den skal utstråle at «dette er et godt sted å være».

Mange boliger har hvite gipsvegger, laminat på både gulv og benkeplate. Disse boligene trenger tilskudd fra naturen for å fremstå som mer lune og hjemmekoselige, ifølge Marita: 

– Får du inn elementer fra naturen, blir det automatisk et bedre rom å være i. Finn noen lange grener i skogen og plasser dem i en vase. Du kan samle opp fine steiner fra en strand og pynte opp badet. Lån deg et lekkert ullteppe eller saueskinn til utemøblene. Pynt med eføy, grønne epler og krydderurter, og inspirer dem som kommer på visning. 

Ikke kjøp for visningens skyld

Hvis du skal kjøpe noe nytt, skal det være fordi du trenger det i din nye bolig. Det meste kan du låne eller lage selv. En slitt tv-benk i furu kan males i samme farge som veggen. Da glir den mer inn i rommet og tar mindre plass. 

– Fine håndklær får du alltid bruk for, mens et sengeteppe kan du låne. Husk at salgsannonsen skal være fin og innbydende! Når du selger utenfor sesong, krever det også mer av deg. Da gjelder det å bruke litt tid på det, og gjerne kontakte en interiørkonsulent om du står fast. Ofte kan det være enkle grep som skal til – kanskje du har plassert sofaen feil vei i alle år, forteller Marita.

  

Her er Marita sine beste visningstips:

 1. Bruk tid på å planlegge hvordan du vil hjemmet ditt skal se ut. Det koster ikke mer enn egeninnsats å rydde og forberede seg.
 2. Hva skal være den røde tråden i boligen? Finn noe som får rommene til å henge sammen. Hva med et gjennomgående grønt tema? Pynt med stearinlys, eføy, grønne epler, planter og krydderurter. Det koster lite, men gir stor effekt. 
 3. Rydd bort personlige eiendeler som familiebilder, hverdagsrot, nips og ledninger. Ta en runde i skaper og lag litt brettekanter. Det skal se ryddig og innbydende ut, men ikke kamuflert.
 4. Har du for store eller slitte møbler? Disse må ut. Hva med å låne fra familie og venner, eller finne noe som gis bort på Finn.no? 
 5. Lys opp alle hjørnene i boligen med lamper. Da fremstår den større og lunere. Husk: Hver kvadratmeter selger. 
 6. Fiks den gulvlisten du aldri fikk montert på, eller spraymal stikkontakter som har gulnet. Du kan pusse en slitt benkeplate i tre, eller male en sliten benkeplate i laminat.
 7. Vask og luft godt i alle rom. Husk at du selger en drøm, og det ingen som drømmer om en overfylt bod og skitne kjøkkenskuffer. Tenk: Hva er din drøm når du er på visning?
 8. Bruk tid på å gjøre uteområdet fint. Tenk stort! Du kan samle opp massevis av kongler og plassere dem på et fat. Plasser alle de små krukkene sammen for å gi et frodig inntrykk. 
  Har du triste krukker med nedvisnete stauder? Dytt noen barnålgrener fra skogen i krukken, så de ser grønne og fine ut. Behold putene på utemøblene på selv om det skulle regne under visningen. 
 9. Legg inn ekstra innsats på kjøkkenet og/eller stuen. Dette er rommene vi oppholder oss mest i. Inngangspartiet er også viktig. Det er «husets håndtrykk».
 10. Vi går inn i en kald sesong med høye strømregninger. Spar likevel ikke på strømmen den dagen du har visning. Unngå å ha det iskaldt når folk kommer. Badet må også ha god temperatur. 

Hvorfor velge oss

Vi gir deg litt mer

stjerne

5-stjerners oppfølging

Vi gir deg 5-stjerners oppfølging gjennom hele reisen, både ved kjøp og salg av bolig. 

Les hvordan
ikon megler

Lokalkjente meglere

Her finner du engasjerte og dyktige meglere som kjenner bolig- og fritidsmarkedet der du bor.

Finn megler
mobil med hus

Fremtidens boligannonsering

En presis og effektiv måte for digital markedsføring av din bolig. 

Les om Zoom

vi hjelper deg

Kontakt oss

telefon

915 05560

Åpent mandag til fredag 08.30–16.00

Ring
søk og hus

Våre kontor

Vi har 27 kontor på Vestlandet, finn ditt lokale kontor.

Finn kontor
Snakke-bobler

Skriv til oss

Har du spørsmål så hjelper vi deg gjerne!

Send e-post