Hopp til hovedinnholdet
Heia-nabolaget-balpanne-1040x350

Vi hjelper nabolaget

Lag en gatefestival i nabolaget

Vil du bli bedre kjent med naboene dine, samtidig som dere gjør noe gøy sammen for store og små? Lag en skikkelig nabofestival!

Finn ressurser i nabolaget

Sett av en dato og informer hele nabolaget om planene. Pass på at du benytter informasjonskanaler som alle har tilgang til, som for eksempel oppslagstavler, eller en lapp i postkassen. Få alle naboene til å sette av datoen så tidlig som mulig for å sikre godt oppmøte.

Ikke gjør alt alene! Tenk over hvem som bor i nabolaget og lag en komité med ulike folk som har sine spesialområder.

Varier programmet slik at det finnes noe som kan motivere både barnefamilier, eldre og ungdommer. Ta gjerne med ulike aldersgrupper på et planleggingsmøte med idéutveksling rundt hva som kan passe av innhold.

Bestem dere for om gatefestivalen skal ha et hovedtema eller en blanding av aktivitet, underholdning, sirkus, gjenbruk eller læring.


Hvilket utstyr trenger vi for å lage en gatefestival?

Velg et område som er tiltenkt gatefestivalen. Dette kan være parkeringsplassen, lekeplassen eller grusbanen. Pass på at dere har tillatelse til å avholde festivalen på tiltenkt område.

Bygg så en liten scene for underholdning. Det vil være behov for noe utstyr for å rigge til en skikkelig gatefestival. Det billigste er å låne hagebord, stoler og telt av naboer. Sjekk om det finnes partytelt på terrasser og i bakhager som kan brukes til å lage boder, og spør eierne om dere kan få låne det. Tenk at dere skal lage ulike boder som om dere er på et torg eller på bondens marked.

Om det er et stort område som skal dekkes, kan det være lurt med et lydanlegg og en mikrofon for at alle skal høre.

HeiaNabolaget_logo_mørk_RGB

Søk støtte

Søk 10 000 kr i støtte

Vi støtter ti nabolag med kr 10 000,-

Mangfold gir festivalen liv

Hva skal dere fylle festivalen med? Har dere en musiker eller hobbymusikant til nabo som kan bidra med litt underholdning? Et barnekor? Kanskje en frisør kan stille opp i en bod og lage festivalfrisyrer? En kokk som kan lage mat?

De eldste kan underholde med gamle barneleker eller lære bort gamle matretter, strikking med mer. Her er det bare kreativiteten og naboenes engasjement som stopper dere.

Noen av bodene kan ha gjenbruk som tema. Her kan dere selge eller bytte brukte klær, sportsutstyr, leker og bøker. Hvis dere skal selge, er det fint å bestemme et veldedig formål som pengene kan gå til. Husk å gjøre noen ansvarlige for aktiviteten med både innsamling, salg og eventuelle donasjoner i etterkant.

Lag et par boder med enkel mat som vafler, boller og saft. Dersom det finnes naboer fra ulike land, er det en super idé å lage boder der disse stiller med en rett fra sitt hjemland. Hvilken nabo er kjent for gode boller og bakverk? Om det er rom i budsjettet er det alltid populært blant barna med en popcornmaskin.


Sett farge på festen

Med litt dekor kan du gjøre festivalen så fargerik som du ønsker deg. Se nærmere på området som skal brukes. Hvor kan det passe å pynte opp litt? Bodene er kanskje det letteste å pynte. Hva med trær og gjerder?

Er det sommertid kan du plukke blomster som settes i vaser, syltetøyglass og glassflasker. Sett vaser flasker på bord, heng dem i trærne eller i teltstenger. Barna elsker å bidra med slike aktiviteter.

Vimpelrekker er kjempefint å bruke. Disse kan kjøpes i mange farger, størrelser og kvaliteter. Eller, hvorfor ikke sy de selv? Dette kan være en koselig aktivitet som en del av forberedelsene. Vimpelrekker kan henges opp mellom trær, husrekker, langs gjerder eller mellom bodene for å skape skikkelig festivalstemning.  

Lyslenker er fint og effektfullt hvis det er mørkt ute. Midt på sommeren vil de ikke gi så stor lyseffekt, men det vil uansett skape stemning.

Hvis dere skal ha scene, er dette et sted som bør pyntes. Fyll kasser med blomster, en sykkel med sykkelkurv med blomster i, eller kanskje et melkespann om noen har noe sånt på lur?

Lag tavler og skilt hvor dere skriver hva som finnes i hver bod.

For å få til en bra nabofestival er det bare til å la kreativiteten og fantasien få utløp. Utnytt ressursene i nabolaget. De fleste synes det er gøy å bli spurt om å bidra til fellesskapet. Prøv å gjøre gatefestivalen levende og la mangfoldet av boder og underholdning representere ditt nabolag og de som bor der.

Lykke til med å lage din nabofestival!

Hvorfor velge oss

Vi gir deg litt mer

stjerne

5-stjerners oppfølging

Vi gir deg 5-stjerners oppfølging gjennom hele reisen, både ved kjøp og salg av bolig. 

Les hvordan
ikon megler

Lokalkjente meglere

Her finner du engasjerte og dyktige meglere som kjenner bolig- og fritidsmarkedet der du bor.

Finn megler
mobil med hus

Fremtidens boligannonsering

En presis og effektiv måte for digital markedsføring av din bolig. 

Les om Zoom

Personlig rådgiver

Kontakt oss

telefon

915 05560

Åpent mandag til fredag 08.30–16.00

Ring
søk og hus

Våre kontor

Vi har 27 kontor på Vestlandet, finn ditt lokale kontor.

Finn kontor
Snakke-bobler

Skriv til oss

Har du spørsmål så hjelper vi deg gjerne!

Send e-post