Våre eiendomsmeglere

Får kick av budrunder

Remi Hereide og Johannes Austefjord ble eiendomsmeglere ved en tilfeldighet for 18 og 23 år siden. Fortsatt er de blant de mestselgende meglerne til Eiendomsmegler Vest.
– Jeg har vært på Nesttun-kontoret siden det ble åpnet i 2004. Jeg kom med møblementet, sier Remi Hereide og ler. 

Det var slett ikke gitt at han skulle ende opp her. Remi tilhørte verdenstoppen blant skøyteløpere på slutten av 1990-tallet, og deltok i OL i Nagano i 1998. Da han la skøytene på hyllen i 2001, foreslo broren at han burde bli megler. Remi var skeptisk, men prøvde seg likevel som visningsassistent. 

– Lillebror hadde helt rett. Dette var noe for meg! Megleryrket er på mange måter sammenlignbart med å drive toppidrett. Det er tøff konkurranse om oppdragene og vi må hele tiden prestere og levere resultater. Budrunder er noe av det gøyeste. Det gir et kick som jeg som idrettsutøver en gang følte på, forklarer han. 

Han lever fortsatt etter skøytetrenerens råd: «Dagen i dag skal gjøres bedre enn den i går, men ikke så bra som den i morgen». Nå har Remi solgt over 1000 boliger.

– Jeg husker kundene igjen. Ofte kan jeg ta dem på navn og adresse, forteller Remi.

Hadde ubegrenset med oppdrag

Tilfeldighetene ville også ha det til at kollega Johannes Austefjord skulle bli megler.

– Min mor klippet ut en stillingsannonse i Bergens Tidende og mente jeg burde søke. På tidspunktet levde jeg herrens glade dager i et bofellesskap og hadde en bekymringsløs tilnærming til livet. Jeg søkte likevel og fikk jobben som meglerassist. Og siden har årene bare gått, forteller Johannes.

Han ble ansatt i Eiendomsmegler Vest i 1999 og tilhører Jonsvoll-kontoret. Siden har han solgt over 1500 boliger i Bergen sentrum.  Mye har endret seg i yrket siden han begynte.

– Da jeg startet var det veldig få meglere og vi kunne jobbe ubegrenset. Vi kunne nærmest stikke hodet ut av vinduet og få oppdrag. Så kom det flere meglere i markedet, prestasjonsbehovet ble større og kompetansekravet kom. Vi selger færre leiligheter enn vi gjorde tidligere, men det er på mange måter bra. Bransjen har blitt mer stueren, forteller Johannes.

Våre lokale meglere

Skal du selge bolig?

Remi hjelper deg gjerne med både kjøp og salg av bolig! Ta kontakt for en hyggelig prat.

Tøffere konkurranse og færre salgsobjekt

Remi synes det er tøffere konkurranse om oppdragene enn før:

– Nå er vi ofte i konkurranse med fem andre meglere. Heldigvis har verden blitt mer digital siden jeg startet og vi kan bruke tiden vår annerledes. Før måtte vi ta bildene selv, mens nå har vi fotografer, finere prospekter, og dokumentarbeidet har blitt digitalisert.

Hvis Remi får velge, vil han helst være ute på befaring med kunder. Da er han i sitt ess.

– Vi som har jobbet så lenge opplever at kundene kommer tilbake og lever på anbefalinger. Jeg solgte en bolig til en kunde i 2005, og nå skal jeg selge den igjen. Det er helt klart tøffere når du er ny som megler og ikke har et nettverk, forklarer Remi.

Hvorfor velge oss

Vi gir deg litt mer

stjerne

5-stjerners oppfølging

Vi gir deg 5-stjerners oppfølging gjennom hele reisen, både ved kjøp og salg av bolig. 

ikon megler

Lokalkjente meglere

Her finner du engasjerte og dyktige meglere som kjenner bolig- og fritidsmarkedet der du bor.

mobil med hus

Fremtidens boligannonsering

En presis og effektiv måte for digital markedsføring av din bolig. 

vi hjelper deg

Kontakt oss

telefon

915 05560

Åpent mandag til fredag 08:30 - 16:00.

søk og hus

Våre kontor

Vi har 26 kontor på Vestlandet, finn ditt lokale kontor.

Snakke-bobler

Skriv til oss

Har du spørsmål så hjelper vi deg gjerne!