Boligtrender

Salgsrekord i Myrkdalen Fjellandsby

Hittil i år har det blitt solgt 75 nye enheter i Myrkdalen. Grunnet høy etterspørsel styrker Eiendomsmegler Vest sin tilstedeværelse i hytteparadiset.
Fra i høst har Eiendomsmegler Vest fast kontorplass på Torget i Myrkdalen, og er bemannet flere dager i uken og lørdager fra klokken 12 til 15.

– Vi er alltid tilgjengelige i Myrkdalen og kan hive oss rundt på kort varsel, lover Kristine Himle, prosjektmegler og jurist i Eiendomsmegler Vest, som bor på Voss.

Både hun og meglerkollega Tina Elise Beisland, leder for nybygg, har solgt bolig i Myrkdalen siden de begynte som eiendomsmeglere. De kjenner området svært godt.

– I Myrkdalen har det blitt bygget jevnt de siste 20 årene og det selges mest nybygg her. De neste årene vil det komme 700-800 nye hytter og leiligheter her, sier Tina Elise.

Eiendomsmegler Vest har et tett samarbeid med Myrkdalen Fjellandsby, som står bak mesteparten av utbyggingen i området.

Ny milepæl i Myrkdalen

I 2002 startet Myrkdalen Fjellandsby forsiktig med å bygge 30 enheter per år, og i 2022 vil de passere 1000 fritidsboliger i Myrkdalen.

– Da har vi fullført en tredjepart av reisen vår. Vi har en godkjent kommunedelplan som har åpnet for å bygge 3400 enheter, så det er lenge til det er fullt i Myrkdalen. Planen er å bygge ytterligere 2400 enheter i løpet av de neste 20-30 årene, sier Nils Akselberg, eiendomsdirektør i Myrkdalen Fjellandsby.

Denne uken passerte de en stor milepæl.

– Vi har solgt fritidsenhet nummer 75 på ett år og fortsatt er det 2,5 måned igjen av året. Forrige rekord var 74 enheter i 2018, forteller Nils.

Vestlandets beste Meglere

Finn din lokalkjente megler

Våre meglere kjenner Vestlandet og hjelper deg gjerne med salg av din bolig. Ta kontakt med en megler i ditt området for en uforpliktende prat.


Helårsdestinasjon med godt fritidstilbud

Fjellandsbyen er på god vei til å bli en helårsdestinasjon. Det er ikke uvanlig at hyttegjestene kommer med sykkelhenger i sommerhalvåret for å oppleve de nye sykkelløypene i Fjellandsbyenskianlegget. I 2019 bygget Myrkdalen en pumptrack rett utenfor hotellet, som er blitt veldig populær for små og store.

– Vi tilbyr også varierte aktiviteter, fisketurer, vandring og guidede fjellturer. I fjor fusjonerte vi med Aurland Ressursutvikling og ble en del av reiselivsaktøren Norway’s best, slik at vi også kan tilby gode fjordopplevelser hele året, sier Nils.

Myrkdalen Fjellandsby har hotell, tre sentrumsbygg med servicetilbud og næringsareal, sportsbutikk, kafe og klesbutikk. Skiheisen går hele året og tar med turgåere opp på fjellet når det ikke er snø.

– Vi skal utvide med nye bygg i sentrum med alle typer service, slik at hyttegjestene skal kunne feriere her hele året. Dagligvareforretning, velværebehandling, svømmebasseng, aktiviteter for barn og unge, bakeri og ladestasjoner står på ønskelisten til mange, sier Nils.

Solid prisøkning

Har du kjøpt fritidsbolig i området de siste ti årene, har du sannsynligvis gjort en god handel.

– Det har vært en enorm prisstigning her i Myrkdalen. I dag selges de minste leilighetene på 42 kvadratmeter for 2,9 millioner kroner, mens de dyreste hyttene ligger på godt over 10 millioner, forteller Tina Elise.

Det er lite som tyder på at prisene vil synke.

– Myrkdalen er i utvikling og det er mye spennende som skjer fremover. Vi har hatt den beste sommersesongen noensinne, og nå lader vi opp til sesongstart. Snart lanseres det nye leilighetsbygg både i sentrum og utenfor sentrum, avslører Kristine.

Hvorfor velge oss

Vi gir deg litt mer

stjerne

5-stjerners oppfølging

Vi gir deg 5-stjerners oppfølging gjennom hele reisen, både ved kjøp og salg av bolig. 

ikon megler

Lokalkjente meglere

Her finner du engasjerte og dyktige meglere som kjenner bolig- og fritidsmarkedet der du bor.

mobil med hus

Fremtidens boligannonsering

En presis og effektiv måte for digital markedsføring av din bolig. 

Personlig rådgiver

Kontakt oss

telefon

915 05560

Åpent mandag til fredag 08:30 - 16:00.

søk og hus

Våre kontor

Vi har 27 kontor på Vestlandet, finn ditt lokale kontor.

Snakke-bobler

Skriv til oss

Har du spørsmål så hjelper vi deg gjerne!