Hopp til hovedinnholdet

Kontraktsmøte og overtakelse

Gratulerer med salg av boligen.

Og velkommen til kontraktsmøte. Vi kan nå starte prosessen med å bytte eier på boligen din. Megler vil invitere deg og boligkjøper til et felles kontraktsmøte for gjennomgang av kjøpekontrakten. Kjøpekontrakten formaliserer den inngåtte avtalen, og tilrettelegger for eierskiftet av eiendommen. Kontraktsmøte er viktig for å ivareta begge parters interesser. Her diskuteres og forklares også saker som du og kjøper lurer på.

Det er viktig at all informasjon kommer inn i kontrakten, slik at en unngår tvister i etterkant. Kontrakten skal skape trygghet for både kjøper og selger. Kontrakten er også dokumentasjonen banken trenger for å utbetale lånet ditt.


Ny eier overtar

Det nærmer seg slutten på salgsprosessen og det er tid for at ny eier overtar. Du og kjøper har avtalt tidspunkt for overtakelse. Ved overtakelse innbetaler kjøper sluttoppgjøret og megler bekrefter overfor deg når overtakelse kan finne sted. Du og kjøper gjennom­går eiendommen, leser av strøm, sjekker utvask og overleverer nøkler til kjøper. Det er viktig at du ikke utleverer nøkler til kjøper før oppgjøret for eiendommen er kommet til meglers klientkonto.

Du sender så overtagelsesprotokollen til megler så snart som mulig, og prosessen med tinglysning og oppgjør igangsettes. 

Gratulerer - salget er gjennomført!

Siste fase av salgsprosessen er oppgjøret. Du som boligselger skal nå få overført pengene for salget. Vi har en egen oppgjørsavdeling som gjør dette. Oppgjørsavdelingen sjekker at papirer blir utfylt, at de riktige stemplene er på plass og at pengene kommer når de skal. De skal sørge for at skjøtet tinglyses og at alle lån blir innfridd.

Oppgjørsavdelingen er ansvarlig for:

  • Sørger for trygg overføring av penger mellom kjøper og selger.
  • Sørger for at boligen er fri for heftelser - lån er innfridd, at kommunale utgifter, fellesutgifter, husleie er betalt, og eventuell andre heftelser er slettet, som boretter etc.
  • Tinglysing av nytt eierforhold

Gratulerer. Salget er nå gjennomført.

Hvorfor velge oss

Vi gir deg litt mer

stjerne

5-stjerners oppfølging

Vi gir deg 5-stjerners oppfølging gjennom hele reisen, både ved kjøp og salg av bolig. 

Les hvordan
ikon megler

Lokalkjente meglere

Her finner du engasjerte og dyktige meglere som kjenner bolig- og fritidsmarkedet der du bor.

Finn megler
mobil med hus

Fremtidens boligannonsering

En presis og effektiv måte for digital markedsføring av din bolig. 

Les om Zoom

VI HJELPER DEG

Kontakt oss

telefon

915 05560

Åpent mandag til fredag 08.30–16.00

Ring
søk og hus

Våre kontor

Vi har 27 kontor på Vestlandet, finn ditt lokale kontor.

Finn kontor
Snakke-bobler

Skriv til oss

Har du spørsmål så hjelper vi deg gjerne!

Send e-post